Herken vroegtijdig de symptomen om burn-out te voorkomen

Te hoge eisen van de werkgever, emotioneel zwaar werk en pesten op de werkvloer zijn belangrijke veroorzakers van stress en burn-out klachten, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Dit in combinatie met de hoge mate van perfectionisme die veel (potentiële) burn-out cliënten nastreven, kan ernstige gevolgen hebben. Zorg voor burn-out preventie bij de werknemers.

Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen. Zeker in onderwijsomgevingen, waar de meeste stress- en burn-out klachten de kop opsteken als gevolg van de hoge werkdruk en emotionele betrokkenheid van leerkrachten.

Burn-out preventie door voorlichting

burn-out presentatie,BNI,bedrijfspresentatieAls specialist op het gebied van burn-out begeleiding, wordt PuntComma regelmatig gevraagd om presentaties te verzorgen over het thema burn-out preventie. Een onderwerp dat niet alleen voor onderwijs- en zorginstellingen nog altijd actueel is, maar ook in het bedrijfsleven. Corry Bos vertelt als ervaringsdeskundige en coach hoe u zelf de eerste signalen van werkstress en/of burn-out kunt herkennen en welke vervolgacties u moet nemen om langdurige uitval door burn-out te voorkomen.

Wilt u meer weten over burn-out preventie?
Nodig Corry Bos uit voor een vrijblijvende presentatie: tel. +31 (0) 6 4149 8038.

Of je nu voelt dat je tegen een burn-out begint aan te lopen, of dat je graag de dag relaxed begint; er zijn enkele tips die ik iedereen mee wil geven.
download,gratis tips,burn-outpreventie

 

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.