Inventief coachen

“Bij ons staat de cliënt nog echt centraal.”

Niet de ziekte. Niet het werk. Niet de werkgever. In de coachings- en begeleidingstrajecten die PuntComma aanbiedt staat de cliënt centraal.  Altijd!  PuntComma-oprichter en coach Corry Bos is wat dat betreft met haar aanpak niet in een hokje te plaatsen. “Ik ben geen coach die alles volgens het boekje doet. Op standaardrituelen zul je mij niet betrappen. Ik doe wat nodig is om mijn cliënten beter te krijgen. Ik prikkel en daag uit. Maar alles in het belang van de persoon die ik voor me heb. Klapt iemand dicht als hij of zij tegenover me zit en moet ik gaan wandelen om hem of haar weer aan het praten te krijgen, dan doe ik dat. Ongeacht of dat ‘volgens de regels’ is. Op dat moment bedenk ik dat als oplossing en werkt het voor die persoon. Dat bedoel ik met inventief coachen. Als coach bedenk ik slimme en vaak alternatieve oplossingen voor problemen. Ik houd geen sessies omwille van de sessies. Ik ga voor het resultaat.”

Geen punt maar PuntComma

“Afsluiten en doorgaan. Daar staat PuntComma voor.”

De basis voor het huidige PuntComma werd in 2010 gelegd, toen de focus van Corry Bos sterk lag op het verzorgen van teamcoachingstrajecten bij bedrijven en onderwijs- en zorginstellingen. Dat deed zij destijds vanuit haar bedrijf TeamCreation. Sinds april 2017 biedt Corry haar uitgebreide coachingsprogramma’s aan onder de naam PuntComma. Een naam waarmee ze o.a. duidelijk wil maken dat coaching een doorgaand proces is. Samen met een cliënt wordt een nieuw begin gemaakt, waaraan de cliënt zelf een vervolg moet blijven geven. Corry Bos: “Met PuntComma sluit je iets af en laat je iets achter je. Tegelijkertijd is het een open einde en kijk je vooruit naar wat komen gaat.”
open einde,verandering,nieuw begin,PuntComma

Onze filosofie: Ubuntu

“Ik ben omdat wij zijn”

Ubuntu is een Afrikaans begrip dat zoveel betekent als ‘Ik ben omdat wij zijn.” De basisgedachte is dat wij allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een mens wordt een mens door zijn relaties met andere mensen. Binnen Ubuntu draait het om onderling vertrouwen, respect, teamspirit, natuurlijk gezag en gemeenschappelijk resultaat.

De Ubuntu-filosofie komt met name in de teamcoachingstrajecten van PuntComma sterk naar voren. De kracht van teams in bedrijven bestaat immers dankzij de inzet van de individuele teamleden. Elk onderdeel van een team is even belangrijk. Alle radertjes, hoe klein ook, moeten in elkaar grijpen en blijven draaien. Hoe gaan de teamleden met elkaar om? Hebben zij waardering voor elkaars kwaliteiten? Luisteren ze goed naar elkaar? Met onze teamcoachingprogramma’s leert u de Ubuntu in uw team herkennen.

Wilt u meer weten over Ubuntu?
Corry Bos vertelt er met passie over!ubuntu, team, samen,filosofie ubuntu,samenwerken,

Ons team

Corry Boseigenaar PuntComma, oprichter Puntcomma, teamcoach,burn-outcoach,personal coach,mediator,burn-outbehandeling

“What you see is what you get. Ik doe niet moeilijk en praat niet moeilijk. Ik werk net zo hard als de persoon die ik coach. Want alleen samen komen we er.”

Meer uit iemand halen dan hij of zij zelf denkt dat mogelijk is. Een missie die als rode draad door de professionele carrière van Corry Bos (oprichter PuntComma) loopt. Opgeleid als fysiotherapeute, koos ze niet lang na haar studie voor het zelfstandig ondernemerschap. Vanuit haar ervaring als jeugdbegeleidster en haar liefde voor lesgeven, startte ze in 1992 haar eigen bedrijf CreatiefRoermond, waarmee ze nog altijd creatieve workshops aanbiedt voor particulieren en bedrijven. Langzaam maar zeker breidde die dienstverlening zich uit. Vanuit de markt ontstond er steeds meer vraag naar teambuildings- en later ook teamcoachingsactiviteiten. Ondernemend en enthousiast als Corry is, pakte ze die uitdaging met beide handen aan.

Om een duidelijk aanbod richting de markt te hebben, bracht ze in 2009 haar diensten op het gebied van teamcoaching onder in een apart bedrijf: TeamCreation. Sinds 2009 werd teamcoaching meer en meer Corry’s core business. Zij volgde de beroepsopleiding tot coach aan de Alba Academie en is sindsdien NOBCO-gecertificeerd (Nederlandse Orde van Beroepscoaches). In 2013 volgde zij de Masterclass EVC (Erkenning van Verworven Competenties) voor HR-professionals. Vanaf 2016 is Corry Bos licentiehouder bij 6P Consultancy. In 2012 kwam haar man thuis te zitten met een burn-out en Corry merkte dat de begeleiding van deze groep zeer te wesnen overliet. Zij heeft zich verdiept in deze ziekte en mag tegenwoordig dé specialist op gebied van burn-out genoemd worden.

Vanwege Corry’s groeiende expertise en aanbod op het gebied van teamcoaching, persoonlijk coachen en burn-outbehandeling, heeft ze op 1 april 2017 de bedrijfsnaam TeamCreation veranderd in PuntComma.

Samenwerkingspartners van PuntComma

René JansenRene jansen,6P Consultancy,coach,mediator

René Janssen is psycholoog en oprichter van 6P-Consultancy. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam. Al ruim 20 jaar is hij actief als management consultant. Vanuit zijn ervaring heeft hij een aantal boeken geschreven, waaronder het boek ‘Coaching’. De expertise van René vormt een waardevolle aanvulling op het coachingsaanbod van PuntComma.

Rien van der HeijdenRien van der Heijden,coach,mediator,

Rien van der Heijden is een trainer met veel kennis van het HR-vakgebied. Bij speciale opdrachten wordt Rien als coach ingehuurd door PuntComma. Hij is als geen ander in staat om de competenties van teamleden te ontdekken en in een EVC-rapport (Erkenning van Verworven Competenties) vast te leggen. Door zijn warme betrokkenheid weet hij ook de meest complexe problemen boven tafel te krijgen.

 

 

Bewaren

Bewaren